Dream Houses

Πριν / μετά: πλήρως βελτιστοποιημένο 33 m2

Πριν / μετά: πλήρως βελτιστοποιημένο 33 m2

Joanna Zielinska

Βρίσκεται στον 6ο και τελευταίο όροφο ενός κτηρίου της δεκαετίας του '70, αυτό το μικρό διαμέρισμα στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού έχει καταστραφεί και ανακατασκευαστεί εντελώς. Ο αρχιτέκτονας Charlotte Soissons Lenormand και ο διακοσμητής Valérie Laporte-Volatier, του τραπεζιού Walls have Ears, έχουν αναδιατάξει το χώρο των 33 m2, για να διατηρήσουν μόνο το καλύτερο.

Πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα ανακαινισμένο σε μια ισοδύναμη περιοχή, αλλά η διανομή του οποίου έχει ξανασχεδιαστεί πλήρως από τον αρχιτέκτονα Charlotte Soissons Lenormand και τον διακοσμητή Valerie Laporte-Volatier, το γραφείο των Τείχη έχει Αυτιά. Αυτό το στούντιο των Παρισίων, που περιβάλλεται από έναν επαγγελματία που ζει στη Μασσαλία, προσφέρει μια δεύτερη ζωή γεμάτη με χώρο και χαρά.

Το έργο ανακαίνισης εν συντομία

η ιδέα : Ανακαίνιση του χώρου ενός 33 μ2 για να γίνει πιο λειτουργικό για μια γυναίκα της Μασσαλίας που εργάζεται στο Παρίσι.

Η επιφάνεια : 33 m2.

Ο τόπος : Στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Η διάρκεια της εργασίας : 2 μήνες και μισό.

Το κόστος της εργασίας : 30 000 ευρώ HT.

Κατασκευή ενός πραγματικού χώρου ύπνου σε 33 μ2

Έχοντας να ζήσει σε αυτό το διαμέρισμα για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, ο ιδιοκτήτης, αρχικά από τη Μασσαλία, ήθελε ένα άνετο χώρο. Το να υπάρχει ένας απομονωμένος χώρος ύπνου από το υπόλοιπο κύριο δωμάτιο ήταν επομένως προφανής, για να είναι σε θέση να διαχωρίσει την ανάπαυση και να δουλέψει από την καθημερινή ζωή.

Δείτε επίσης> Διαμερίσματα ή χωρίσματα: ένα δωμάτιο, δύο διαστήματα

Δωμάτιο για να ζήσει πριν από την εργασία

Οι τοίχοι έχουν αυτιά

Δωμάτιο για να ζήσει μετά την εργασία

Joanna Zielinska

Ο αρχιτέκτονας και ο διακοσμητής επέλεξαν να χτίσουν ένα διαμέρισμα για να αφήσουν χώρο για ένα κρεβάτι πίσω. Για να αποφευχθεί ο σκούρος χώρος, ο οποίος ήταν ο μεγάλος φόβος του ιδιοκτήτη, οι δύο επαγγελματίες αποφάσισαν να τοποθετήσουν ένα θόλο εργαστηρίου. Επίσης πολύ επιθυμητό από τον πελάτη, αυτό το θόλο επιτρέπει να αφήνει το φυσικό φως από το σαλόνι, στην περιοχή ύπνου.

Joanna Zielinska

Για να μην γεμίσει ο χώρος στο πάτωμα ή στον τοίχο, είτε με ενσωματωμένα έπιπλα ή ράφια, ο αρχιτέκτονας και ο διακοσμητής είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν κόγχες. Μια εσοχή που δίνει την εντύπωση ότι έχει ένα κρεβάτι χτισμένο στον τοίχο, όπου θα έρχονταν τα στοιχεία της περιοχής ύπνου. Λειτουργική, η λύση αυτή αποφεύγει επίσης την υπερφόρτωση του δωματίου.

Μια κουζίνα διατεταγμένη σε δύο βάθη για τη βελτιστοποίηση του χώρου

Μετά από αρκετές προτεινόμενες εκδόσεις και πολλές συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη, είναι το τρέχον σχέδιο που επιλέχθηκε. Η παλιά κουζίνα έχει καταστραφεί εντελώς για να δημιουργηθεί χώρος για μια πλήρως ανοιχτή κουζίνα. Μία κατασκευή σε διαφορετικά επίπεδα ευνοήθηκε και το λιγότερο cm2 βελτιστοποιήθηκε. Το ψυγείο είναι τοποθετημένο στη γωνία για να αφήσει το πέρασμα καθαρό και έτσι να τονίσει αυτόν τον ευρύχωρο και φωτεινό όγκο.

Για να διαβάσετε επίσης> Για να οργανώσετε μια ανοικτή κουζίνα, σε μήκος, μικρό ...

Η κουζίνα πριν από την εργασία

Οι τοίχοι έχουν αυτιά

Η κουζίνα μετά την εργασία

Joanna Zielinska

Εάν χτίστηκε σε δύο βάθη, οφείλεται στις τεχνικές στήλες πίσω από τον τοίχο. Ένας τεχνικός περιορισμός που έπαιξαν οι δύο επαγγελματίες, προκειμένου να προσφέρει ένα αισθητικό και πρακτικό χώρο. Για να ξεπεραστεί αυτός ο περιορισμός, οι κόγχες, ζωγραφισμένες με ένα Chappell Green από την Farrowand Ball, βρήκαν τη θέση τους στην κουζίνα. Αυτό δίνει ένα άγγιγμα σε αυτή την άψογη λευκή διακόσμηση στη μέση των επίπλων κουζίνας Ikea.

Joanna Zielinska

Πάνω από την κουζίνα, καθώς και το μπάνιο, τέθηκε σε εφαρμογή μια ψευδοροφή. Αυτό επέτρεψε την ενσωμάτωση σημείων, για έντονο και διακριτικό φωτισμό. Ο αρχιτέκτονας και ο διακοσμητής χρησιμοποίησαν την παλιά δοκό, όπου κόπηκε το διαμέρισμα, για να χτίσει πιο εύκολα την ψευδοροφή.

Ένα διαμέρισμα με ουδέτερη διακόσμηση και pep κάθε φορά

Η καταχώρηση έχει αφαιρεθεί για να ανοίξει απευθείας στο σαλόνι. Το στούντιο ήταν πεζοδρομημένο, ο πελάτης ήθελε "το ελάχιστο" όσον αφορά τα έπιπλα. Επίσης, δεν ήθελε να γεμίσει με πολύ ογκώδη αντικείμενα. Δεν ήθελε να έχει ένα μεγάλο τραπέζι για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες. Γι 'αυτό βρήκε τον εαυτό της ένα μικρό τραπέζι με δύο καρέκλες στο formica σε ένα μικρό κατάστημα στη γωνία, που βρίσκουν τη θέση τους στο σαλόνι.

Joanna Zielinska

Ο ιδιοκτήτης ήθελε ένα διακριτικό διαμέρισμα για να τονίσει το εξωτερικό φως. Αλλά, παράδοξα, του άρεσε επίσης τα μοτίβα τάσεων και τα χρώματα pep. Είχε μια πραγματική συντριβή σε αυτή την ταπετσαρία Sanderson με floral και πολύχρωμα μοτίβα. Ταπετσαρία πλήρως επικυρωμένη από την ομάδα. Πράγματι, αυτή η ανακαίνιση ήταν μια συνεχής ανταλλαγή μεταξύ του επαγγελματία και του πελάτη. Οι ιδέες που επιλέξατε αποτελούν έναν πραγματικό συνδυασμό των ιδεών του ιδιοκτήτη, του διακοσμητή και του αρχιτέκτονα.

Διακοσμητικό πλευρά, είναι σαφές και σύγχρονο έπιπλα που έλαβαν χώρα στο διαμέρισμα. Η καρέκλα παρκέ 70s έχει αντικατασταθεί από ελαφρώς ελασματοποιημένη σανίδα. Για τα υπόλοιπα, ο στόχος ήταν να παίξει σε νηφάλια και φρέσκια αποχρώσεις, προσθέτοντας μικρές πινελιές χρώματος, σύμφωνα με την ταπετσαρία. Για παράδειγμα, αυτός ο γκρίζος καναπές, με ελαφρά ξύλινα πόδια, το La Redoute Interiors, στον οποίο έρχονται να αγαπούν τα μαξιλάρια Maisons du Monde, μοτίβα και μοντέρνα χρώματα.

Δωμάτιο για να ζήσει πριν από την εργασία

Οι τοίχοι έχουν αυτιά

Δωμάτιο για να ζήσει μετά την εργασία

Joanna Zielinska

Joanna Zielinska

Ένα εντελώς ανασχεδιασμένο μπάνιο

Έξοδος από την μπανιέρα, η οποία κατέλαβε πολύ χώρο, ο ιδιοκτήτης προτιμούσε να έχει ένα ντους στο διαμέρισμά του, για την ευκολία του. Προκειμένου να βελτιστοποιηθεί περαιτέρω ο χώρος, έχει καταργηθεί η κατάτμηση των μεμονωμένων τουαλετών. Οι τουαλέτες έχουν ενσωματωθεί στο μπάνιο, πιο ευρύχωρο.

WC με έργα

Οι τοίχοι έχουν αυτιά

Μπάνιο πριν από την εργασία

Οι τοίχοι έχουν αυτιά

Μπάνιο μετά την εργασία

Joanna Zielinska

Μέσα, τα λευκά έπιπλα Ikea έρχονται να αναμειχθούν με το ντεκόρ. Η διεύρυνση του μπάνιου επέτρεψε την ενσωμάτωση του πλυντηρίου και το γλίστρημα κάτω από τον νιπτήρα. Για να αποφευχθεί η απώλεια αυτού του χώρου, ο αρχιτέκτονας και ο διακοσμητής έχουν προνομιούχο μια πύλη για διαμέριση, ανάμεσα στην κουζίνα και το μπάνιο. Αυτό επέτρεψε την τοποθέτηση μιας ράβδου πετσετών πίσω από την πόρτα, δίπλα στο μπάνιο.

Joanna Zielinska

Όσο για τα κεραμίδια και την αξιοπιστία, ο ιδιοκτήτης είχε υπαινίξει την τεράστια επιθυμία της να έχει κεραμίδια τσιμέντου. Πλακάκια από Mosaïc Del Sur στη συνέχεια πήρε τη θέση τους στο πάτωμα, δίπλα σε μια παριζιάνικη μετρό τύπου credenza από Leroy Merlin, στον τοίχο.

Joanna Zielinska

Σχέδιο διαμερίσματος πριν από την εργασία

Οι τοίχοι έχουν αυτιά

Σχέδιο διαμερίσματος μετά την εργασία

Οι τοίχοι έχουν αυτιά

Βρείτε περισσότερη συνειδητοποίηση του αρχιτέκτονα Charlotte Soissons Lenormand και του διακοσμητή Valérie Laporte-Volatier, του οργανισμού les Murs have Ears, στο προφίλ τους Côté Maison Projets