Σχέδιο

Ανακαινίστηκε αυτό το οικογενειακό σπίτι

Μοντέρνα και εκλεπτυσμένη κουζίνα σε ένα οικογενειακό σπίτι ανακαινισμένο από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher

Hélène Hilaire

Ο αρχιτέκτονας Mélanie Lallemand Flucher έδωσε έναν δεύτερο άνεμο σε αυτό το οικογενειακό σπίτι 185 τ.μ. στο Saint-Ouen, ένα προάστιο του Παρισιού. Σχετικά με το πρόγραμμα ανακαίνισης; Αναθεωρήστε τη θέση των καθιστικών για να τα εγκαταστήσετε με τον κήπο 62 τ.μ. και επιτρέψτε στους ιδιοκτήτες, ένα ζευγάρι με παιδιά, να επωφεληθούν πλήρως από αυτό και να δημιουργήσουν μεγάλους ανοιχτούς χώρους με ξεχωριστούς χώρους. Μετά από μερικούς μήνες εργασίας, τοποθετήστε ένα εκσυγχρονισμένο σπίτι, εκλεπτυσμένο, γοητευτικό, φωτεινό, ευεξία ... Ο κατάλογος των επίθετων είναι μακρύς, επομένως, αντί να πληρούν τις προϋποθέσεις, σας επιτρέπουν να το ανακαλύψετε στις φωτογραφίες.

Η επιθυμία για πρασινάδα, σε εξωτερικούς χώρους, ζωντανά προς τα έξω, οδήγησε την αναδιάρθρωση αυτής της οικογενειακής κατοικίας 185 τ.μ. κοντά στο Puces de Saint-Ouen, στα προάστια του Παρισιού. Ενορχηστρωμένη από τον αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher, η ανακαίνιση είχε ως στόχο να ανοίξει τα σαλόνια στον κήπο του σπιτιού, που κατείχε ένα ζευγάρι με δύο παιδιά, και να δημιουργήσει ανοιχτούς χώρους που λούστηκαν στο φως, ενώ φροντίζοντας να απομονώσετε τους πιο οικείους χώρους. Ανώτατα πλεονεκτήματα: αυτοματισμός στο σπίτι, ηλεκτρική σκούπα, κεντρική αναρρόφηση ... Επίσκεψη με τον αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher ο οποίος αποκαλύπτει τα μυστικά αυτής της εξαιρετικά επιτυχημένης συνολικής ανακαίνισης.

Το έργο ζωής συνοπτικά

Η ιδέα: να εκσυγχρονίσει αυτό το οικογενειακό σπίτι χτισμένο το 1872, το οποίο αρχικά είχε αρκετά διαμερίσματα. Πώς; Ανοίγοντας τα σαλόνια στον κήπο και δημιουργώντας μεγάλους ανοιχτούς χώρους - λευκούς και φωτεινούς - που δέχονται, με ξεχωριστούς ιδιωτικούς χώρους - γκρίζες οροφές χρωματισμένες και μπλε απαλές. Τα δάχτυλα φωτεινά χρώματα, όπως το ντουλάπι "Mondrian", οι πορτοκαλί δοκάρια του φυτωρίου ή ο πράσινος τοίχος μήλου του κήπου στίζουν το σύνολο.

Τοποθεσία: στο Saint-Ouen, στα 93.

Περιοχή: 185 m2 + 120 m2 εξωτερικού χώρου + 62 m2 κήπο

Οι ιδιοκτήτες : ένα ζευγάρι με δύο παιδιά

Η πρόσοψη του οικιστικού σπιτιού με όμορφη αυλή και κήπο

Εξωτερικό του ανακαινισμένου οικογενειακού σπιτιού, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher

Hélène Hilaire

Αποκωδικοποίηση του αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher ": "Από την πλευρά του δρόμου, το σπίτι είναι παραδοσιακό και όμορφο, εισέρχεσθε στο σπίτι αυτό στο πάτωμα λίγο πάνω από το επίπεδο του δρόμου μέσα από μια μικρή αγγλική αυλή και μια αιώνα παλαιά σκάλα πετάλου. Ο κήπος που ακολουθεί είναι μια πραγματική έκπληξη για τον επισκέπτη γιατί είναι απόλυτα κρυμμένος από την θέα από το δρόμο και αποκαλύπτει επίσης ένα παλιό ξύλινο εργαστήριο που θυμίζει την αυθεντικότητα της περιοχής, φέρνοντας παράλληλα τη γοητεία ενός «σπιτιού του καμπάνια ". Από την πλευρά του κήπου, οι δύο προσόψεις αντηχούν ένα σύγχρονο και το άλλο ξεπερασμένο.

Στην είσοδο του οικογενειακού σπιτιού των 185 μ2, ανακατέψτε τον πλούτο του παρελθόντος και τις σύγχρονες πινελιές

Η είσοδος του οικογενειακού σπιτιού ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher

Hélène Hilaire

Αποκρυπτογράφηση του αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher: "Η κύρια είσοδος έχει διατηρήσει την αρχική ξύλινη πόρτα και το σφυρήλατο σίδερο. Τα νέα ράφια προσωπικού και οι ντουλάπες του γραφείου συνοδεύουν τη μετάβαση στο σύγχρονο εσωτερικό του σπιτιού".

"Ένα βαθύ χώρισμα χωρίζει την είσοδο από την κουζίνα, που περιέχει τις μεγάλες αποθήκες του προθάλαμου, καθώς και μια ντουλάπα από τη μια πλευρά και ένα ντουλάπι κουζίνας από την άλλη, της οποίας η ασύμμετρη πρόσοψη εμπνέεται από τα έργα του Mondrian. . »

Η κουζίνα έχει σύγχρονες και φωτεινές γραμμές

Μοντέρνα και εκλεπτυσμένη κουζίνα σε αυτό το οικογενειακό σπίτι ανακαινισμένο από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher

Hélène Hilaire

Μοντέρνα και εκλεπτυσμένη κουζίνα σε αυτό το οικογενειακό σπίτι ανακαινισμένο από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher

Hélène Hilaire

Αποκρυπτογράφηση του αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher: "Η απέραντη και ευχάριστη κουζίνα είναι απόλυτα ανοιχτή στα σπίτια, για να της δώσει μια ξαπλώστρα παρά τα πάντα, η οροφή της είναι χαμηλωμένη και βαμμένη με απαλό γκρι χρώμα που εκτείνεται κάθετα στον πίσω τοίχο. Οι πολλές συμβουλές αποθήκευσης δεν λείπουν: οι πλαϊνές σανίδες 18 cm είναι στην πραγματικότητα συρτάρια, τα γυαλιά επωφελούνται από τα ντουλάπια στο επίπεδο των ματιών πολύ ρηχά έτσι ώστε να είναι πάντα πάντα κοντά, η καφετιέρα και ο βραστήρας είναι σε μια εσοχή του σχεδίου εργασίας που δεν φαίνεται σχεδόν, αυτό που μοιάζει με ένα τραπέζι Mondrian είναι στην πραγματικότητα ένα ντουλάπι αφιερωμένο στην food.The χρώματα είναι παρόμοια με εκείνα του σπιτιού: ζεστό ξύλο, γκρίζα λάκα και λευκό όπως τα έπιπλα. "

Το ανακαινισμένο σαλόνι είναι αποφασιστικά μοντέρνο σε αυτό το οικογενειακό σπίτι στο Saint-Ouen

Ένα μοντέρνο σαλόνι με τσιμεντένιο δάπεδο στο οικογενειακό σπίτι ανακαινισμένο από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher.

Μελανί Ρομπίν

Τα μεγάλα παράθυρα στο σαλόνι έχουν θέα στον κήπο του οικογενειακού σπιτιού που ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher.

Hélène Hilaire

Αποκρυπτογράφηση του αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher: "Στο σαλόνι, επέλεξα σκυρόδεμα κερωμένο στο πάτωμα για την ομορφιά των τυχαίων αποχρώσεων του γκρίζου και της απροσδόκητης ωμής εμφάνισής του. Ο λαμπερός λαιμός του σαλονιού δίνει το αποτέλεσμα ότι ο τοίχος εκτείνεται πέρα ​​από την οροφή, η οποία πηγαίνει στο φυσικό φως, στον ουρανό. "

"Τα εξωτερικά ανοίγματα έχουν καθαριστεί στο μέγιστο, με το κουφώματα αλουμινίου που έχουν σχεδιαστεί με το άνοιγμα κρυμμένο για να διευρύνουν το διαφανές τζάμι."

Μια σκάλα παρέχει πρόσβαση στο σπίτι του ορόφου που ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα

Μια κλιμακοστάσιο στο οικογενειακό σπίτι που ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher.

Μελανί Ρομπίν

Μια κλιμακοστάσιο στο οικογενειακό σπίτι που ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher.

Μελανί Ρομπίν

Αποκρυπτογράφηση του αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher: "Πολύ ευάερα, η λακαρισμένη σκάλα από χάλυβα συμβάλλει στην κυκλοφορία του βλέμματος μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων προσφέροντας μια στρατηγική άποψη στα λουλούδια του κήπου. Το μεταλλικό γκρίζο της δομής ταιριάζει με τη φυσική σκιά του βερνικιού σκυροδέματος. στο ισόγειο, ενώ τα σκαλοπάτια σε μασίφ ξύλο παίρνουν τα χρώματα του δαπέδου του δαπέδου. "

Η τραπεζαρία είναι ψηλή και προσφέρει εκπληκτική θέα στον κήπο

Μια τραπεζαρία που παίρνει το ύψος στο οικογενειακό σπίτι ανακαινισμένο από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher.

Hélène Hilaire

Η σκάλα χαμαιλέοντας του οικογενειακού σπιτιού που ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher, όπου περνάει το φως, τις απόψεις στον κήπο.

Hélène Hilaire

Αποκρυπτογράφηση του αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher: "Η τραπεζαρία έχει θέα στο σαλόνι. Η μεγάλη ανοιχτή χοάνη ανάμεσα στο ισόγειο και το επίπεδο κήπου συνδέει τους χώρους υποδοχής μεταξύ τους για να σχηματίσουν ένα πολύ μεγάλο όγκο. Η πόρτα του κήπου εκτείνεται σε ύψος σε δύο επίπεδα και φέρνει το φως αριστοτεχνικά. "

Χρώματα και γλυκύτητα στο ραντεβού στο παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο διαθέτει όμορφα χρώματα για να γεμίσει την ευθυμία, σε σκηνοθεσία του Melanie Lallemand Flucher.

Hélène Hilaire

Το παιδικό δωμάτιο διαθέτει όμορφα χρώματα για να γεμίσει την ευθυμία, σε σκηνοθεσία του Melanie Lallemand Flucher.

Hélène Hilaire

Αποκρυπτογράφηση του αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher: "Οι πολύχρωμες ξύλινες δοκούς στο παιδικό δωμάτιο προσφέρουν μια γραφική και διασκεδαστική πλευρά και επισημαίνουν τη διαφορά ύψους μεταξύ του χώρου του ημιώρου και του συνολικού χώρου."

Το παιδικό δωμάτιο διαθέτει όμορφα χρώματα για να γεμίσει την ευθυμία, σε σκηνοθεσία του Melanie Lallemand Flucher.

Hervé Mainaud

Το πατρικό δωμάτιο των 14 m2 ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher

Ένα απαλό και χαλαρωτικό γονικό δωμάτιο 14μ2, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher.

Hélène Hilaire

Αποκρυπτογράφηση του αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher: "Το γονικό δωμάτιο είναι το μόνο δωμάτιο στο σπίτι που δεν έχει υποστεί μεγάλη μεταμόρφωση. Το τείχος της εισόδου στο δωμάτιο έχει προχωρήσει για να δημιουργήσει ένα κενό που πηγαίνει ακριβώς πάνω από το καλάθι πλυντηρίου εσώρουχα στον κάτω όροφο και ένα μίνι γκαρνταρόμπα που κρύβεται από την συρόμενη πόρτα.Αυτό το μίνι γκαρνταρόμπα αντικαθιστά τα ξύλινα βαλέτια του χτες καιρό να βάλει τα ρούχα της ημέρας.Όταν η συρόμενη πόρτα του δωματίου είναι ανοιχτή το μίνι Όταν η κρεβατοκάμαρα είναι κλειστή, είναι ανοιχτή - ένας τρόπος να έχετε πάντα ένα χώρο αποθήκευσης που παραμένει αόρατο όταν μετακομίζετε από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Ο τοίχος του κεφαλιού είναι ζωγραφισμένος με έγχρωμο γκρι σχέδιο πολύ ελαφρώς προς τα δαμάσκηνα. Βρίσκουμε τον τόνο αυτό στα κλινοσκεπάσματα, τις κουρτίνες και το πλαίσιο των 4 απόψεων του Παρισιού σε ακουαρέλα. Ομοίως, οι λαμπτήρες ανάγνωσης που είναι προσαρτημένοι στο κεφαλάρι είναι σε πράσινο ελιά που βρίσκεται επίσης στις κουρτίνες, το πλαίσιο των ακουαρέλων και το μπουκέτο αποξηραμένων λουλουδιών.

Οι μπλε διόδους που κρύβονται κάτω από τα φώτα της νυχτερινής κούνιας μπορούν να φωτιστούν μέχρι το έδαφος για τους νυχτερινούς ανελκυστήρες χωρίς να διακινδυνεύσουν να ξυπνήσουν τον γείτονά

Οι κουρτίνες σε ιαπωνικό στιλ είναι στερεωμένες σε μια μικρή αυλάκωση που κρύβει τη σιδηροτροχιά. Κάθε ένα από τα τρία πάνελ εξασθενεί το φως σε διαφορετικές εντάσεις έτσι ώστε να παίζει μαζί τους, ολισθαίνοντάς το μπροστά το ένα ανάλογα με το επιθυμητό μαύρο.

Μόνο παλιό στοιχείο του δωματίου που έχει διατηρηθεί: το παρκέ που προέρχεται. "

Ένα καταπραϋντικό μπάνιο και τόσο βολικό

Ένα μπάνιο με μπανιέρα και διπλή λεκάνη επιφάνειας 7.5 m2, ανανεωμένο από τον αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher.

Hervé Mainaud

Αποκρυπτογράφηση του αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher: "Το μπάνιο είναι λουσμένο στο φυσικό φως, το μαλακό του, ελαφρώς απαλό είναι απαλό, η μπροστινή πόρτα είναι τσέπης, έχω χώρο αποθήκευσης σε στρατηγικούς χώρους για να έχω το προϊόν ή το αντικείμενο παντού. χωρίς να την αφήνει ορατή σε καθημερινή βάση. Ειδικά σε ένα μπάνιο, μια μικρή πόρτα που κρύβεται κάτω από την μπανιέρα κρύβει τα προϊόντα καθαρισμού του μπάνιου με δερμάτινη λαβή στον ίδιο τόνο με το εξωτικό ξύλο της επένδυσης. από την μπανιέρα. "

Δύο βολές του σπιτιού που ανακαινίστηκαν από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher

Σχέδιο του ισογείου του σπιτιού ανακαινισμένο από τον αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher.

Μελλάνι Lallemand Flucher

Σχέδιο του επιπέδου κήπου του σπιτιού ανακαινισμένο από τον αρχιτέκτονα Melanie Lallemand Flucher.

Μελλάνι Lallemand Flucher

Επικοινωνήστε με τον αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher

Αρχιτεκτονική Mélanie Lallemand, 34 rue l'Hermet, 93400 Saint Ouen - Τηλ: 01 40 12 88 39 - melanielallemandarchitectures.com

>> Ανακαλύψτε και άλλα επιτεύγματα του αρχιτέκτονα Mélanie Lallemand Flucher σε έργα Côté Maison