Dream Houses

Ένα παλιό εργοστάσιο μεταμορφώθηκε σε ένα διαμέρισμα ονείρου

Το σαλόνι λουσμένο στο φως χάρη στα αρχικά τοξωτά παράθυρα

Τομ Φέργκουσον

Για τον πελάτη της που ήθελε να αναβιώσει τα 300 τ.μ. που βρίσκονται σε ένα πρώην εργοστάσιο τσαγιού στην Αυστραλία, ο Josephine Hurley, ο αρχιτέκτονας, σχεδίασε ένα διαμέρισμα σύμφωνα με την ιστορία του κτιρίου. Σύνθεση, διακόσμηση, όλα έχουν θεωρηθεί ότι διατηρούν τα βιομηχανικά απομεινάρια του παρελθόντος και να προσφέρουν άνετους και λειτουργικούς χώρους διαβίωσης. Ξενάγηση σε αυτό το ανακαινισμένο διαμέρισμα με ένα μινιμαλιστικό πνεύμα.

Τον Απρίλιο του 2015, ο ιδιοκτήτης επενδύει τον τελευταίο όροφο αυτού του πρώην εργοστασίου τσαγιού της δεκαετίας του 1920, που βρίσκεται στο Σίδνεϊ. Στη στέγη, το γραφείο του πρώην εργοστασιακού φρουρίου μετατρέπεται σε ξενώνα, ενώ το χαμηλότερο επίπεδο μετατρέπεται σε ιδιωτική κατοικία, όπου ο εσωτερικός σχεδιασμός διευκολύνει την καθημερινή ζωή με αυτές τις λειτουργικές μονάδες. Μινιμαλιστικό στυλ, ξύλινο δάπεδο, παλέτα ζεστών τόνων, η διακόσμηση εμφανίζεται χωρίς φαντασία, ώστε να δώσει τη θέση του στο βιομηχανικό παρελθόν των τόπων. Γοητεία και χαρακτήρα με, ως μπόνους, μια εκπληκτική θέα!

Το έργο ανακαίνισης εν συντομία

ιδέα : μετατρέπουν τους τελευταίους δύο ορόφους του παλιού εργοστασίου, ένα σε ιδιωτική κατοικία, το άλλο σε ξενώνα με σάουνα και ιδιωτική αυλή. Όλα διατηρώντας παράλληλα τα ιστορικά λείψανα του τόπου.

θέση : προάστιο Surry Hills, Σίδνεϊ.

επιφάνεια : 300 m2.

Διάρκεια της εργασίας : 11 μήνες.

Διαβάστε επίσης> Σχεδιασμός αρχιτεκτονικής: τα πιο όμορφα έργα στις εικόνες

Η πρόσοψη του πρώην εργοστασίου τσαγιού Edwards & Co στο Σίδνεϊ, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920

Τομ Φέργκουσον

Στεγάζεται στην οροφή του παλιού εργοστασίου, ο καινούργιος ξενώνας διαθέτει μια ιδανική θέα

Τομ Φέργκουσον

Χώρος χαλάρωσης με σάουνα, δίπλα στον ξενώνα στον τελευταίο όροφο

Τομ Φέργκουσον

Ένα έργο ανακαίνισης που σέβεται το υπάρχον κτίριο

Ο ιδιοκτήτης είχε ως επιτακτική ανάγκη τη διατήρηση της ιστορίας του τόπου καθώς και το περιβάλλον του. Το έργο ανατέθηκε στην αρχιτεκτονική εταιρία Josephine Hurley Architecture, το έργο της οποίας σέβεται το περιβάλλον και το χρόνο και χτίζεται μέσω σχέσεων με τον πελάτη. Από την πρώτη επίσκεψη, ο ιδιοκτήτης και ο αρχιτέκτονας μπορούν να αισθανθούν τις δυνατότητες του τόπου: αψιδωτά παράθυρα, όμορφες ποσότητες και βιομηχανικό χαρακτήρα του τούβλου. αν και ήταν δύσκολο να δούμε την θέα από τον τελευταίο όροφο του παλιού εργοστασίου! Αυτά τα στοιχεία φορτωμένα με ιστορία διατηρήθηκαν και τέθηκαν σε ομορφιά. Έτσι, υπογραμμίζοντας τα λευκά πλαίσια παραθύρων, οι καμάρες από τούβλα αφήνουν τώρα το φως στο σύγχρονο σαλόνι.

Διαβάστε επίσης> Βιομηχανικό στυλ: οι καλύτερες ιδέες διακόσμησης

Το σαλόνι λουσμένο στο φως χάρη στα αρχικά τοξωτά παράθυρα

Τομ Φέργκουσον

Άλλα απομεινάρια του χρόνου που διατηρούσε ο αρχιτέκτονας: οι ουλές των παλαιών αγωγών που οδηγούσαν από την τοιχοποιία, που σήμερα χρησιμεύουν ως διακόσμηση στο κεφάλι του κρεβατιού.

Υποθέτουμε ότι οι παλιοί αγωγοί βρίσκονται στον τοίχο τοιχοποιίας του σημερινού δωματίου

Τομ Φέργκουσον

Ένα σχέδιο που γιορτάζει το βιομηχανικό στιλ σε αυτό το ανακαινισμένο διαμέρισμα

Για να παραμείνει σύμφωνη με την αρχική ιδέα, ο αρχιτέκτονας Josephine Hurley φαντάστηκε να δημιουργεί ένα δίκτυο χάλκινων σωλήνων για τη διακόσμηση του καθιστικού και της κουζίνας-τραπεζαρίας. Ως ηχώ των παλαιών αγωγών, αλλά και σε σχέση με τον ορίζοντα του Σίδνεϊ, αυτό το φωτεινό δίκτυο περνάει μέσα από τους τοίχους και δημιουργεί ένα κοινό νήμα στο χώρο.

Διαβάστε επίσης> Μήπως το βιομηχανικό στυλ σας αποπλανήσει;

Το δίκτυο χάλκινων σωλήνων φορούσε τους τοίχους αυτού του φωτεινού καθιστικού

Τομ Φέργκουσον

Το δίκτυο χαλκού εκτείνεται στην κουζίνα-τραπεζαρία και φωτίζει την τραπεζαρία

Τομ Φέργκουσον

Ένα άλλο νεύμα, αυτή τη φορά στην οροφή, όπου ο αρχιτέκτονας Josephine Hurley σχεδίασε ένα μινιμαλιστικό ντους από χαλκό, ορατό από την ιδιωτική αυλή.

Υπενθύμιση της βιομηχανικής ουσίας του τόπου με αυτό το υπαίθριο ντους από χαλκό

Τομ Φέργκουσον

Διαβάστε επίσης> Ντους: όλες τις ιδέες και λύσεις μας

Μια λειτουργική και άνετη διάταξη χώρου

Πάντα καθοδηγούμενος από τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη, ο αρχιτέκτονας έχει φανταστεί ένα σύνολο απλών εγκαταστάσεων που επιτρέπουν τόσο τη διατήρηση του υφάσματος κληρονομιάς όσο και το λειτουργικό χώρο. Επιλέγονται για το χαμηλό κόστος και την ανθεκτικότητά τους, οι έτοιμες λευκές ενότητες έχουν βρει τη θέση τους. Κρύβουν αντικείμενα όπως η τηλεόραση ή το πλυντήριο, έτσι ώστε να μειωθεί η ακαταστασία στο χώρο και να προσφέρει περισσότερη άνεση στην καθημερινή ζωή. Στο υπνοδωμάτιο, έχουν ακόμη ένα μικρό μπάνιο, ενώ τα στοιχεία της κουζίνας ξεθωριάζουν απαλά πίσω από τις πόρτες τους, βαμμένα σε ζεστό γκρι ή ματ λευκό.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει επίσης ένα τηλεοπτικό περίβλημα, το οποίο μπορεί να εξαφανιστεί πίσω από τις γκρι συρόμενες πόρτες

Τομ Φέργκουσον

Οι λευκές συρόμενες πόρτες ταιριάζουν τέλεια στη διακόσμηση. Βάζουν στο βάθος τα τεχνικά στοιχεία για να αναπνεύσουν καλύτερα τον χώρο

Τομ Φέργκουσον

Ανακαλύπτουμε σε μια από τις ενότητες ένα έξυπνο μικρό χώρο στο μπάνιο, δέκα φορές από τους καθρέφτες που είναι ενσωματωμένοι στις πόρτες

Τομ Φέργκουσον

Για να διαβάσετε επίσης> Ένα μικρό μπάνιο που έχει όλα μια μεγάλη

Μια διάταξη του διαμερίσματος σχεδιαστεί με τους περιορισμούς του χώρου

Δεδομένης της προηγούμενης βιομηχανικής λειτουργίας του κτιρίου, είχε πολύ λίγους αγωγούς. Επιθυμώντας να διατηρήσει την υπάρχουσα δομή σκυροδέματος του δαπέδου, ο αρχιτέκτονας ενισχύθηκε και χειρίστηκε έτσι ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν όλα τα τεχνικά στοιχεία. Η επιφάνεια κάλυπτε ένα αυστραλιανό δάπεδο από καστανιές, της οποίας η ατελής φύση κατέπληξε τον ιδιοκτήτη του τόπου. Τα ίχνη της ιστορίας σε αυτό το υλικό απηχούν το ιστορικό παρελθόν του τόπου και δίνουν χαρακτήρα στον χώρο.

Η γοητεία του ξύλου λειτουργεί επίσης σε αυτόν τον τοίχο, με το μπόνους των ράφια ποδηλάτων

Τομ Φέργκουσον

Το πάθος του ιδιοκτήτη του τόπου για τη μουσική ώθησε τον αρχιτέκτονα Josephine Hurley να φανταστεί ένα έξυπνο ακουστικό σύστημα. Μονωμένος θόρυβος, το πάτωμα διατηρεί την ηρεμία του καθενός στο κτίριο.

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιδοθεί στην τέχνη του με την ηρεμία χάρη σε ένα ακουστικό σύστημα δαπέδου

Τομ Φέργκουσον

Με δεδομένο τον προσανατολισμό του παλιού εργοστασίου τσαγιού, η σημερινή κουζίνα βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα, λαμβάνοντας το λιγότερο φως. Για να ξεπεράσει αυτόν τον περιορισμό, η Josephine Hurley έπαιξε στη χρήση τοίχων και λευκών ξυλουργικών και καθρεφτών. Αποτέλεσμα: το φως κυκλοφορεί και αντανακλάται στο διάστημα.

Το άσπρο λευκό και ο καθρέφτης συλλαμβάνουν το φως σε αυτή την κουζίνα-τραπεζαρία

Τομ Φέργκουσον

Η αντανακλαστική επίστρωση αυτής της μονάδας κουζίνας, καθώς και οι λευκοί τοίχοι, αυξάνουν τη φωτεινότητα του χώρου

Τομ Φέργκουσον

Η ανακαίνιση αυτού του εξαιρετικού ακινήτου που βρίσκεται στο Σίδνεϊ έχει ικανοποιήσει και τα δύο μέρη: ο ιδιοκτήτης είναι γεμάτος σε αυτό το λειτουργικό και ζεστό ζωτικό χώρο που έχει διατηρήσει τα ίχνη του παρελθόντος? ενώ ο αρχιτέκτονας είναι χαρούμενος που αναβίωσε αυτό το ιστορικό μέρος δίνοντάς του την άνεση της νεωτερικότητας.

Ανακαλύψτε όλα τα επιτεύγματα της αρχιτέκτονας Josephine Hurley