Dream Houses

Πριν / μετά την αναβάθμιση: 40 m2

Η ατμόσφαιρα χαρακτηρίζεται από χρώματα και αντικείμενα από την Αφρική.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Ήταν ένα ανθυγιεινό σπίτι, σε ερείπια θα μπορούσαμε να πούμε, στο κέντρο του Μπορντό. Ο Alexandre Stiers, από την υπηρεσία OYAT Architects (Alexandre Stiers & Fred Sauger), έκανε ένα ευχάριστο μέρος της ζωής πολύ φωτεινό, από 40 έως 60 m2. Επίσκεψη.

Υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες για κάποιον άλλο από αυτόν να παρατηρήσει και ειδικά δεν θέλουν να ταιριάζουν με αυτόν τον γκουρμπί. Alexandre Stiers, βλέπει πέρα ​​από την στενότητα του τόπου, την ριψοκίνδυνη στέγη και αγοράζει αυτό το "διαμέρισμα". Από τα υπάρχοντα, δεν έχει κρατήσει σχεδόν τίποτα, αν όχι το κύριο πράγμα: τους τοίχους και τις δοκούς. Ωστόσο, οι περιορισμοί αυτού του τραπεζοειδούς χώρου (πλάτους 3 μ. Πλάτους και 4 μ. Πλευράς του δρόμου) στον 1ο όροφο τον ωθούσαν σε περισσότερη δημιουργικότητα. Και γι 'αυτό έχτισε ένα γοητευτικό διαμέρισμα σε 4 επίπεδα, με βεράντα και σουλεξία, αγωνιζόμενο το πέρασμα 20 αξιόλογη m2.

Διαβάστε επίσης> 85 m2 κάτω από την οροφή ενός παλιού αγροκτήματος

Το έργο ανακαίνισης εν συντομία

Πού; Κέντρο Μπορντό.

Περιοχή; 40 m2 πριν από την εργασία, 60 m2 μετά.

Η ιδέα; Μεγιστοποιήστε τους χώρους έτσι ώστε να είναι ευχάριστο να ζήσετε για ένα ζευγάρι.

Προϋπολογισμός; Σφιχτά.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Επανασχεδιάστε το χώρο ενός νέου διαμερίσματος

Αυτό το διαμέρισμα δεν κληρονόμησε σχεδόν τίποτα από το παλιό κτίριο, εκτός από πέτρινους τοίχους, γειτονικά σπίτια και δοκούς. Εδώ, ο Alexandre Stiers έχει μεταμορφώσει τα πάντα. Αλλά το έργο δεν ήταν απλό: "Σε ένα τόπο τόσο μικρό και στενό, όλα είναι πιο περίπλοκα." "Σύντομα, όλα είναι κορεσμένα και πρέπει να σχεδιάσετε κυκλοφοριακούς και άνετους χώρους", ξεκινά ο αρχιτέκτονας.

Δείτε επίσης> Συμβουλές και εγκαταστάσεις για αρχιτέκτονες και εσωτερικούς σχεδιαστές

Δημιουργείται νέα κίνηση.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Αξιοποιώντας ένα ύψος οροφής 3,20 μ., Ο αρχιτέκτονας δημιούργησε διαφορετικά επίπεδα σε αυτό το σπίτι. Μια μεσοπάτωμα για να ξεκινήσει και ένα souplex, ακριβώς κάτω. Ο αρχιτέκτονας κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί τον χώρο αφαιρώντας περίπου 10 m3 γης, κατεβαίνοντας αυτό το νέο επίπεδο κάτω από τα θεμέλια. Εκεί, δημιουργήθηκε ένα μπάνιο και, πάντα χαμηλότερο, ένα ντύσιμο.

Η νέα κυκλοφορία ολοκληρώθηκε.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Διαβάστε επίσης> Ανακαινίστε ένα κακό σπίτι με 10 ιδέες

Κάντε το μικρό διαμέρισμα φωτεινό

Ήταν επίσης απαραίτητο να φέρει περισσότερο φως αντί. Ο αρχιτέκτονας είχε γυάλινη οροφή με θέα στον κήπο. Στο επάνω μέρος χρησιμοποιήθηκε διπλός υαλοπίνακας ενισχυμένος με τις ακτίνες του ήλιου. Από την πλευρά του, τα γυαλισμένα τζάμια αντικατέστησαν το αρχικό μπλοκ. Έτσι αφήνει το φως (πλήρης νότια) και αποκλείει τα αδιακριτά της γειτονιάς. Αυτός ο μεγάλος θόλος προωθεί τον φυσικό φωτισμό σε όλο το σπίτι. Εκεί στεγάζεται η μικρή κουζίνα στο Λ.

Επίσης διαβάστε> 15 γραμμικές κουζίνες που σας κάνουν να θέλετε!

Γκιουράο Γκρέγκορι

Πλήρως ανοικτό σχέδιο, ο χώρος επωφελείται μερικές φορές από τα ανοίγματα των παραθύρων στο δρόμο, μερικές φορές και από την πλευρά του κήπου.

Μικρό γραφείο τοποθετημένο σε μια γωνία του δωματίου.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Και στις δύο πλευρές του κιγκλιδώματος τοποθετήθηκαν δύο περσίδες. Δίνουν στους ιδιοκτήτες και τους επισκέπτες που μένουν στον επάνω όροφο το απαραίτητο απόρρητο.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Αλλά μόνο το πατάρι επωφελείται από αυτό διπλή έκθεση. Ωστόσο, ανά πάσα στιγμή, το σπίτι παραμένει φωτεινό.

Το mezzanine λειτουργεί ως γωνιά τηλεόρασης, γραφείο ή δωμάτιο επισκεπτών, όπως απαιτείται.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Όσον αφορά τον τεχνητό φωτισμό, appliques στον τοίχο συμμετέχουν το βράδυ, την εντύπωση του μεγαλείου του καθιστικού, χωρίς να βλάπτουν τη γοητεία αυτού του χώρου. Στο κάτω μέρος, οι προβολείς είναι σε εσοχή σε ψευδοροφή.

Βιβλιοθήκη στο σπιτικό σαλόνι.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Υγιεινή και υπεύθυνη ανακαίνιση

Η ανακαίνιση θεωρήθηκε όσο το δυνατόν πιο υγιής. Μικρή placo, ο pro έχει προνομιακά φυσικά υλικά! επέλεξε να κρατήσει το φαινομενική πέτρα τους τοίχους και να τα συνδέσετε με τον ασβέστη.

Ο ξυλότυπος / κεφαλάρι κρύβει μια καταπακτή που δίνει πρόσβαση σε ένα παράθυρο μέσω του οποίου, στο παρελθόν, το σπίτι ήταν εφοδιασμένο με άνθρακα. Αυτός, που δεν είχε πλέον χρησιμότητα, αντικαταστάθηκε από ένα παράθυρο, για να φωτίσει την αλληλεπίδραση.

Γκιουράο Γκρέγκορι

ο ξύλινες δοκοί αμμοβολήθηκαν. Αν έχει αλλάξει ολόκληρος ο όροφος, η Alexandre Stiers έχει προνομιακό παρκέ από πεύκο. Από το ίδιο ξύλο, ο αρχιτέκτονας συνειδητοποίησε τις πόρτες της αποθήκης του και τα σκαλοπάτια του.

Η συρόμενη πόρτα είναι ένα από τα λίγα "πώματα" αυτού του εσωτερικού. Κατασκευασμένο από πεύκο, παραμένει συντονισμένο με το δάπεδο και τα έπιπλα.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Γενικά, το ξύλο θερμαίνει την ατμόσφαιρα αυτού του ορυκτού χώρου. Φέρνει με τη σειρά του το ρουστίκ και φυσικό βλέμμα που ζευγάρι έψαχνε.

Τέλος, από την άποψη της θέρμανσης, ο αρχιτέκτονας προτιμούσε μια σόμπα: "Ο εξοπλισμός αυτός είναι υπερ-αποδοτικός, οικολογικός και πολύ οικονομικός", προσθέτει.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Μια διακόσμηση ανακτήθηκε κυριαρχεί

"Η διακόσμηση ήταν είτε chinée ή δημιουργήθηκε από το μηδέν, το εσωτερικό μας είναι ζωντανό, έχει ιστορία, δεν είναι τέλειο, μοιάζει με εμάς", λέει ο Alexandre Stiers. Ο καναπές, το τραπέζι του καφέ, η πολυθρόνα και κάποιες καρέκλες βρέθηκαν στο δρόμο, έπειτα έσπασαν. Η βιβλιοθήκη και η τραπεζαρία έγιναν με τα χέρια τους.

Διαβάστε επίσης> Deco αγορά ψύλλων και ανακύκλωση: οι καλύτερες ιδέες

Ο Alexandre Stiers και η σύζυγός του έκαναν έθιμα μαξιλάρια.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Η σύζυγος του αρχιτέκτονα έζησε 15 χρόνια στη Νότια Αφρική. Αυτό επηρέασε έντονα την ατμόσφαιρα της διακόσμησης.

Γκιουράο Γκρέγκορι

Το ίδιο πράγμα στο εξωτερικό: "Χαμήλαμε τον τοίχο ελαφρώς για να μαλακώσουμε τον διαχωρισμό και να αφήσουμε τη βλάστηση να αναπτυχθεί. Η ταράτσα έπρεπε να παραμείνει στο χυμό της, να διατηρήσει μια εντύπωση για τα υπάρχοντα, ενσωματώνοντας αυτή τη νέα πρόσοψη στο περιβάλλον της "καταλήγει.

Γκιουράο Γκρέγκορι